•  
  • Home
  •  
  • Wat wij doen

Wat wij doen

ABC-4 wil een bijdrage leveren aan het realiseren van passend onderwijs voor alle leerlingen. Natuurlijk moet passend onderwijs in eerste instantie in de klas gebeuren. Toch zal er altijd een groep leerlingen blijven bestaan waar specifieke deskundigheid voor ingeschakeld moet worden. ABC-4 heeft vanwege haar wortels in het speciaal onderwijs precies die expertise in huis.

Wij springen bij waar nodig. Dat kan ook thuis, in de buurt of bij een club of sportvereniging zijn. Immers, een kind dat niet lekker in zijn vel zit, neemt zichzelf overal mee naar toe. Wij kunnen zorgen dat de verschillende mensen uit het web rondom een kind de handen ineen slaan.

Passend onderwijs betekent dus maatwerk. Voor elk kind en iedere jongere, onderwijs dat aansluit bij zijn of haar mogelijkheden en talenten.

De stichting biedt zowel aan ouders, kinderen, jongeren en scholen ondersteuning op het gebied van opvoeding, leren en vrije tijd. Onze medewerkers zijn gedragsspecialisten met veel kennis en ervaring op het gebied van diagnostiek, onderwijs en begeleiding.

ABC-4 biedt Advies, Begeleiding, Coaching, Training, Scholing en Diagnostiek.

Bekijk hier het filmpje van onze workshopavond Autisme van 2 april 2014, i.s.m. het CJG-Harderwijk.